Installation av NIBE F370 frånluftsvärmepump

Vi gör paketpriser installerat & klart. Kontakta oss, så skickar vi offerten.

Undrar du hur bytet av din frånluftsvärmepump går till? Se filmen:

Detta ingår i paketpriset för installation av en NIBE F370 frånluftsvärmepump:

installation-frånluftsvärmepump-Stockholm

  • Nedmontering av den gamla frånluftsvärmepumpen
  • Installation av frånluftsvärmepump NIBE F370
  • Rengöring av ventilationskanaler och ventilationsdon med professionell sotarutrystning
  • ventilationsinjustering och upprättande av ventilationsprotokoll
  • Uppstart, funktionskontroll
  • Genomgång av pannans funktioner
  • Överlämnande av dokument
  • grovstädning
  • Bortforsling av gamla pannan till miljöstation
  • 5 trappsteg vid in- och uttransport av pannorna

Önskar du att byta dina frånluftsvärmedon till nya i samband med installationen kostar det 50 kr inkl. moms per don (125er storlek).

Vårt kompletta villkor hittar du här.

Som standard har NIBE koppar som korrosionsskydd i sina värmepumpar, men man kan även beställa pannan med andra korrosionsskydd om detta krävs för dina vattenvärden.

NIBE F370 är en frånluftsvärmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. Den lämpar sig för hus mellan 80 och 200 m2 och har energiklass A+. Modellen passar de flesta hushåll som utbytespump. Om du har hög elförbrukning för uppvärmning idag, kan det vara lönsamt att även jämföra med NIBE S735 som är NIBEs senaste modell och därmed effektivare.

Vi gör liknande paketpris för byte till NIBE F110 eller NIBE S735. Kontakta oss gärna.

Varför är det viktigt att rengöra ventilationskanaler?

Se själv:

ventilationskanal frånluftsvärmepump före rengöring Före          ventilationskanal frånluftsvärmepump efter rengöring  Efter

Med tiden fastnar damm på insidan av ventilationsrören. På det sättet blir rören mindre, din frånluftsvärmepump förbrukar mer el och luftkvaliteten blir sämre. Det kan även förekomma oljud orsakad av smuts i kanalerna.

Sotarna rekommenderar att man rengör alla ventilationskanaler vart 6:e år. NIBE och andra panntillverkare rekommenderar att rengöring av ventilationskanaler samt ventilationsinjustering utförs vid nyinstallation av frånluftsvärmepump. För din komfort har vi inkluderat dessa servicearbeten i vårt erbjudande. Vårt kompletta villkor hittar du här.

Vill du ha en annan modell?

Behöver du en offert för en annan modell av NIBEs frånluftsvärmepumpar? Vi erbjuder även paketpriser för NIBE F110, NIBE F470, NIBE F730 och NIBE F750. Kontakta oss via kontaktformuläret och få offerten omgående via mail.

Vad är vårt installationsområde?

Vi finns i Skogås och vi byter pannor i Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Salem, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Värmdö. Är restiden längre än 30 minuter tillkommer ett resekostnadstillägg. Kontakta oss gärna för att få en offert.

Hur bokar jag en installation?

Om du vill boka en tid, vänligen skicka oss dina kontaktuppgifter via kontaktformuläret. Sedan skickar vi ett mail till dig med informationen om vad som är viktig inför installationen. Vi föreslår även en installationstid som vi reserverar under tiden du tittar på offerten. Bokningen är inte bindande innan du har bekräftat installationsdatumet.

På installationsdagen levererar vi frånluftsvärmepumpen, utför installationen enligt offert och transporterar din gamla panna till miljöstationen.

Finns det extrakostnader?

Om din installation är inte är en standardinstallation tillkommer en kostnad beroende på vad det är som behöver göras extra.  Denna kostnaden meddelar vi när vi har tittat på dina bilder. Du får alltså ett nytt komplettpris innan du bekräftar att du vill boka tiden. Om vi upptäcker på plats att vi behöver göra något extra är det på oss.

Hur betalar jag?

När installationen är klart får du en faktura via Billogram som du betalar inom 10 dagar.

Om du vill finansiera din nya frånluftsvärmepump, finns det möjlighet via NIBE finansiering. Du ansöker direkt på webben.

Hur är det med ROT-avdraget?

Vi hanterar allt pappersarbete för dig. Du behöver alltså bara meddela oss dina rot-uppgifter (personnummer och fastighetsbeteckning) och sedan hantera vi allt annat. Om du inte kan utnyttja ROT, skicka vi gärna en offert utan ROT-avdrag.

Kan jag byta min gamla frånluftsvärmepump till en NIBE F370?

På NIBEs hemsida finns en utbytesguide som hjälper dig att välja rätt modell: utbytesguide

Behöver du något extra?

Det är ett bra tillfälle att passa på om du har även funderat på att byta blandare, toalettstol eller liknande. Vi är ju redan på plats, så vi kan erbjuda dig en mycket bra pris för alla extraarbeten och du slippar vara hemma på flera tillfällen. Kontakta oss gärna för offert.

Min takhöjd är lägre än 228 cm. Finns det en modell som passer?

NIBE F370 behöver en takhöjd av 228 cm för att den skall kunna resas i rummet. Ibland kan man resa pannan i hallen och skjuta den på plats eller skära ut taket lite ovanpå pannan. Kontakta oss gärna, så föreslår vi lösningar.

Har ni referenser?

På Dorunner hittar du flera referenser om vårt arbete: Läs vad andra kunder säger om oss.

Fler frågor?

Du hittar lite mer information om frånluftsvärmepumpar under Bra att veta om frånluftsvärmepumpar och FAQ om frånluftsvärmepumpar. Om din fråga inte blev besvarat, kontakta oss gärna på telefon, mail eller via kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna.

kontakt/bokning

eller ring 073-0227121 (kontor)