Installation av Bosch Compress 3800i EW9 frånluftsvärmepump

Byta Bosch frånluftsvärmepump

En trygg lösning för värme, varmvatten & ventilation

Vi gör paketpriser installerat & klart. Kontakta oss, så skickar vi offerten.

Detta ingår i vår paketpris för installation av en Bosch Compress 3800i EW9 frånluftsvärmepump:

Bosch Compress 3800i frånluftsvärmepump

 • Nedmontering av den gamla frånluftsvärmepumpen
 • Installation av frånluftsvärmepump Bosch Compress 3800i EW
 • Rengöring av ventilationskanaler och ventilationsdon med professionell sotarutrystning
 • ventilationsinjustering och upprättande av ventilationsprotokoll
 • Uppstart, funktionskontroll
 • Genomgång av pannans funktioner
 • Överlämnande av dokument
 • grovstädning
 • Bortforsling av gamla pannan till miljöstation
 • 5 trappsteg vid in- och uttransport av pannorna

Önskar du att byta dina frånluftsvärmedon till nya i samband med installationen kostar det 50 kr inkl. moms per don (125er storlek).

Vårt kompletta villkor hittar du här.

Varför ska du välja Bosch Compress 3800i EW?

Bosch Compress är en helt nyutvecklad frånluftsvärmepump med den senaste tekniken och ett styrsystem som kontinuerligt anpassar driften efter önskat värme- och varmvattenbehov. Den moderna konstruktionen tillsammans med den rostfria varmvattenberedaren ger även god tillgång på varmvatten.

Friskluft, värme och varmvatten

Värmepumpen är designad och konstruerad för att skapa et friskt och sunt inomhusklimat i kombination med låga uppvärmningskostnader. Inomhusluften byts ut upp till cirka tolv gånger per dygn. Varmvattenberedaren i rostfritt stål ger lång livslängd och upp till 258 liter 40-gradigt vatten.

Perfekt för utbyte

Bosch Compress 3800i EW är byggd för att passa in i de flesta hus. Är ditt hus större finns det även en variant med en 13 kW elpatron. För att uppnå en lång livslängd har pumpen skapats med komponenter av högsta kvalitet och placerat dem så att de är lätta att byta ut om det skulle behövas. Allt för att minimera dina kostnader.

Med bosch garanti blir köpet tryggt

Bosch ger hela 6 års fabriksgaranti förutsatt att värmepumpen genomgår garantiservicen år 3 och år 5.

Bosch Compress 3800i EW fördelar:

 • Allt i ett – värme, varmvatten och ventilation
 • Lättskött underhåll med enkel åtkomst till luftfilter
 • Skapar ett friskt inomhusklimat
 • Gjord för att passa in när du byter ut en gammal värmepump
 • Bosch äger IVT, du får alltså samma teknik
 • Större varmvattenmängd jämfört med NIBE
 • Rostfri varmvattenberedare inbyggd
 • 6 år trygghet med Bosch verksgaranti
 • Enkel att manövrera via värmepumpens touchscreen i färg
 • Styrning via app i din smartphone ingår

 

Bosch Compress 3800i frånluftsvärmepump- perfekt inomhusklimat

Varför är det viktigt att rengöra ventilationskanaler?

Se själv:

ventilationskanal frånluftsvärmepump före rengöring Före          ventilationskanal frånluftsvärmepump efter rengöring  Efter

Med tiden fastnar damm på insidan av ventilationsrören. På det sättet blir rören mindre, din frånluftsvärmepump förbrukar mer el och luftkvaliteten blir sämre. Det kan även förekomma oljud orsakad av smuts i kanalerna.

Sotarna rekommenderar att man rengör alla ventilationskanaler vart 6:e år. NIBE och andra panntillverkare rekommenderar att rengöring av ventilationskanaler samt ventilationsinjustering utförs vid nyinstallation av frånluftsvärmepump. För din komfort har vi inkluderat dessa servicearbeten i vårt erbjudande. Vårt kompletta villkor hittar du här.

Vill du ha en annan modell?

Behöver du en offert för en annan Bosch frånluftsvärmepump, till exempel Bosch Compress 3800i EW13? Kontakta oss via kontaktformuläret och få offerten omgående via mail.

Vad är vårt installationsområde?

Vi finns i Skogås och vi byter pannor i Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Salem, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Värmdö. Är restiden längre än 30 minuter tillkommer ett resekostnadstillägg. Kontakta oss gärna för att få en offert.

Hur bokar jag en installation?

Om du vill boka en tid, vänligen skicka oss dina kontaktuppgifter via kontaktformuläret. Sedan skickar vi ett mail till dig med informationen om vad som är viktig inför installationen. Vi föreslår även en installationstid som vi reserverar under tiden du tittar på offerten. Bokningen är inte bindande innan du har bekräftat installationsdatumet.

På installationsdagen levererar vi frånluftsvärmepumpen, utför installationen enligt offert och transporterar din gamla panna till miljöstationen.

Finns det extrakostnader?

Om din installation är inte är en standardinstallation tillkommer en kostnad beroende på vad det är som behöver göras extra.  Denna kostnaden meddelar vi när vi har tittat på dina bilder. Du får alltså ett nytt komplettpris innan du bekräftar att du vill boka tiden. Om vi upptäcker på plats att vi behöver göra något extra är det på oss.

Hur betalar jag?

När installationen är klart får du en faktura via Billogram som du betalar inom 10 dagar.

Om du vill finansiera din nya frånluftsvärmepump, finns det möjlighet via NIBE finansiering. Du ansöker direkt på webben.

Hur är det med ROT-avdraget?

Vi hanterar allt pappersarbete för dig. Du behöver alltså bara meddela oss dina rot-uppgifter (personnummer och fastighetsbeteckning) och sedan hantera vi allt annat. Om du inte kan utnyttja ROT, skicka vi gärna en offert utan ROT-avdrag.

Kan jag byta min gamla frånluftsvärmepump till en Bosch Compress 3800i?

Kontakta oss gärna, så kollar vi om denna modell passar som utbytespump.

Behöver du något extra?

Det är ett bra tillfälle att passa på om du har även funderat på att byta blandare, toalettstol eller liknande. Vi är ju redan på plats, så vi kan erbjuda dig en mycket bra pris för alla extraarbeten och du slippar vara hemma på flera tillfällen. Kontakta oss gärna för offert.

Min takhöjd är lägre än standardtakhöjden. Funkar det?

Kontakta oss gärna med den exakta takhöjden, så föreslår vi lösningar.

Har ni referenser?

På Dorunner hittar du flera referenser om vårt arbete: Läs vad andra kunder säger om oss.

Fler frågor?

Du hittar lite mer information om frånluftsvärmepumpar under Bra att veta om frånluftsvärmepumpar och FAQ om frånluftsvärmepumpar. Om din fråga inte blev besvarat, kontakta oss gärna på telefon, mail eller via kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna.

kontakt/bokning

eller ring 073-0227121 (kontor)